Meet the Winemaker: Esk Valley

This post is for the Dutchies 🇳🇱

Op 7 Oktober (19:30u) vervolgen wij onze reis in “Meet the Winemaker” en gaan naar Nieuw Zeeland! In deze editie van onze online tastings is het de beurt aan wijnmaker Gordon Russell van Esk Valley. Dit wijngoed is geen onbekende van ons want eerder hebben we al een review geplaatst van een van hun topwijnen, The Terraces (deze kun je hier teruglezen).

In partnership met Vinify bieden we de mogelijkheid aan om 3 wijnen (2 witte en 1 rode) met ons mee te proeven tijdens de show. Meer informatie over Esk Valley en Gordon kun je hieronder vinden, inclusief een direct link om de wijnen te bestellen.

Over Esk Valley Winery

Esk Valley ligt nabij Bay View, ten noorden van Hawke’s Bay. Het is één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Nieuw-Zeeland. Tijdens de jaren ‘30 van de vorige eeuw was Esk Valley al een succesvol wijnbedrijf. In de latere jaren gingen de zaken minder en 20 jaar geleden werd het overgenomen door Sir George Finstonich, de oprichter van Villa Maria. Dit was het begin van een nieuwe toekomst voor Esk Valley. Inmiddels is het een bijzonder boutique wijnhuis dat met grote zorg en oog voor detail wijnen produceert van hoge kwaliteit.

Van de originele historische kelders in het noorden van Hawkes Bay tot de nieuwe speciaal gebouwde wijnmakerij van Esk Valley binnen de grenzen van de beroemde Gimblett Gravels, Esk Valley blijft een collectie wijnen produceren die tot de beste van Nieuw-Zeeland worden gerekend. Door gebruik te maken van een zeer traditionele en hands-off aanpak, waaronder betonnen fermentoren voor de beste percelen rode druiven, blijft Esk Valley voortbouwen op zijn reputatie.

Esk Valley haalt zijn druiven uit twee van de beroemdste wijnregio’s van Nieuw-Zeeland. Hawkes Bay aan de oostkust van het Noordereiland staat al lang bekend om zijn klassieke wijnstijlen. Dit warme zeeklimaat en de op grind gebaseerde bodems zijn ideaal voor de productie van rode en vollere witte wijnen van hoge kwaliteit. Uit Hawkes Bay haalt Esk Valley zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah, Chardonnay, Verdelho en Pinot Gris.

Marlborough aan de noordpunt van het Zuidereiland staat over de hele wereld bekend om zijn unieke stijl van Sauvignon Blanc. Met zijn koelere nachten produceert Marlborough wijnen met een frisheid en intensiteit van smaak die zeldzaam is in de wijnwereld. Dit is de bron van Esk Valley’s Sauvignon Blanc, Riesling en Pinot Noir.

Over Gordon Russell

Gordon Russell is één van Nieuw-Zeelands meest befaamde wijnmakers. Hij besteedt veel tijd en aandacht aan de kwaliteit van de wijngaarden. Gordon Russell gelooft dat textuur in een wijn even belangrijk is als een mooie geur en een elegante smaak. Met ‘textuur’ bedoelt Gordon de balans en harmonie van de wijn, samen met de smaakrijkdom en complexiteit.

Gordon streeft ernaar om wijnen te maken die het verhaal vertellen van de wijngaarden waar ze vandaan komen. De ervaring heeft hem geleerd dat met aandacht voor detail in de wijngaard, het wijnbereidingsproces eenvoudig en een hands-off aangelegenheid wordt.

Het doel van Esk Valley is om een ​​natuurlijke wijnstijl te produceren. Het resultaat is te vinden in bijzondere wijnen, die elegantie combineren met een geweldige diepgang. Mede door hun unieke karakter zijn ze een weerspiegeling van Esk Valley in haar totaliteit.

De online tasting

Deze editie van Meet the Winemaker zal plaats vinden via Instagram Live, op 7 oktober om 19:30u. Kijken is gratis maar als je mee wil proeven dan hebben we een leuke promotie voor je.

We gaan twee witte (Sauvignon Blanc en Chardonnay) en 1 rode (Pinot Noir) Estate wijn proeven, die in flessen van regulier formaat te koop zijn. We hebben gekozen voor de Estate wijnen omdat deze een goede kwaliteit hebben, en goed weergeven waar Esk Valley voor staat. Daarnaast zijn de wijnen ook nog eens vriendelijk geprijsd.

Bestellen kan via de webshop van Vinify (klik hier voor de bestelpagina). Als je bij het uitchecken de code DUTCH25 gebruikt is verzending daarnaast vanaf 25 euro bestelwaarde gratis. Je mag zelf kiezen welke wijnen je mee wil proeven tijdens de tasting.

De tasting vindt plaats via instagram Live en volg je via de Instagram app of internetbrowser op je tablet of laptop. Zorg dat je ons (@dutch_wine_apprentice), Esk Valley (@eskvalley) en Vinify (@vinifywijn) volgt op instagram, en ben op tijd online met de wijn paraat, meer hoeft je niet te doen 😉

“Meet the Winemaker” is een samenwerking van Esk Valley Winery, Vinify en Dutch Wine Apprentice. De tasting zal in het Engels gehouden worden en we nemen de show op zodat je het later terug kunt kijken. Voor instructie hoe een Instagram Live sessie te volgen klik hier. Mocht je vragen voor ons of Gordon hebben stuur ze ons dan gerust alvast toe, of stel ze tijdens de show.

Wil je de tasting en het interview nog eens terugkijken? Klik dan hier voor de link.